Over S.O. Staal


S.O. Staal is een klein familiebedrijf en bestaat al sinds 1835. S.O. Staal heeft daardoor ruime ervaring op het gebied van staalconstructies, stempelwerken en hekwerken.

Hierbij een kort overzicht van onze geschiedenis

Hofsmederij Wateringen

1835: Jan Lipman richt de hoefsmederij op in gemeente Wateringen.

1883: Het bedrijf wordt overgenomen door zijn zonen Jan en Piet Lipman. Hierbij ontstaat er een splitsing van het bedrijf. Piet gaat in de fietsenhandel. Hieruit bestaat later vervoersbedrijf VIOS (1911). Jan gaat als hoefsmid in de smederij door.

Smederij in Voorburg1911: De smederij breidt zich uit en Jan verhuist naar Voorburg waar hij de smederij overneemt van Van Deursen aan de Herenstraat 37 in Voorburg.

1942: Maria Johanna Lipman neemt de smederij over.

1943: Maria Johanna Lipman trouwt met Joop Okkerman. Onder deze naam wordt het bedrijf voortgezet.

Stero Staal1956: Joop Okkerman overlijdt en Maria zet de smederij voort. De smederij is inmiddels uitgebreid met kachels en huishoudelijke apparaten zoals gasstellen. Maria is genoodzaakt om haar gasfitterpapieren te halen.

1973: De zoon van Maria en Joop, Jan Okkerman koopt de smederij van zijn moeder en neemt gelijk de firma Grimbergen aan de Kerkstraat in Voorburg over. Hier zet hij als hoefsmid en staalconstructiebouwer de smederij voort. Fred van Gijtenbeek schoonzoon van Maria, gaat verder met de gasfitterij in de Herenstraat in Voorburg.

2001: Steve Okkerman (zoon van Jan) en Dhr. Huiberts welke een aannemersbedrijf heeft, nemen de zaak over. Een geheel nieuw constructiebedrijf is een feit.

2006: Steve neemt afscheid van Stero Staal en richt zich volledig op het product Staal. Samen met Jan Okkerman en Yolanda Okkerman starten zij S.O. Staal. Gezamenlijk hebben ze tientallen jaren kennis en ervaring in huis. S.O. Staal is het paradepaardje van de familie Okkerman. Een fris bedrijf dat zich volledig richt op het staalsegment.
Werkzaamheden Okkerman Staal

Industrieweg 32-B
2382 NW  Zoeterwoude-Rijndijk
T: 071-2600900
E: info@jdstaal.nl
KvK: 27294773
     Disclaimer & Telecomwet | Powered By Sprite IT